معاون عمراني استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به کاهش بارش در استان، گفت: تامين آب شرب براي استان به ويژه مردم منطقه سرخون با توجه به آلودگي نفتي و خارج شدن بسياري از چشمههاي منطقه از مدار بسيار دشوار است.
به گزارش هفت چشمه، لوله انتقال نفت مارون اصفهان که از استان چهارمحال و بختياري عبور ميکند تاکنون حوادث متعددي از دهه 60 تاکنون براي اين استان داشته که آخرين حادثه آن شکستگي و انفجار در تاريخ بيستوسوم آذرماه سال 99 بود.
پيگيري اين حادثه جلسات متعددي در شهرستان اردل و همچنين مرکز استان چهارمحال و بختياري برگزار شد. آخرين جلسه مربوط به اين خط لوله جلسه شوراي تامين به رياست اقبال عباسي استاندار و حضور مشاور وزير نفت و همراهانشان مورخ نوزدهم فروردين امسال با سه محور برآورد خسارات ناشي از حادثه، نحوه پرداخت و اقدامات پيشگيرانه براي عدم تکرار حادثه بوده است.
مجيد نظري پيش از ظهر امروز در جلسه خسارت ناشي از شکستگي لوله نفت سرخون اظهار داشت: خط مارون اصفهان شاهرگ حياتي انتقال نفت جنوب به مرکز کشور به طول 435 کيلومتر است که روزانه حدود 550 بشکه نفت انتقال و دومين خط لوله انتقال نفت صعبالعبور در جهان است.
وي با اشاره به اينکه امسال 27 درصد کاهش بارش در استان داريم، افزود: تامين آب شرب براي استان به ويژه مردم منطقه سرخون با توجه به آلودگي نفتي و خارج شدن بسياري از چشمههاي منطقه از مدار بسيار دشوار است که بايد براي تامين آب موقت و پايدار اين منطقه تدابير اساسي صورت گيرد که يکي از گزينههاي مناسب براي تامين آب منطقه چاه شناخته شده بوده که بايد شرکت نفت منطقه اصفهان در اجراي اين طرح اقدام و خسارات آبي وارده نيز از سوي اين شرکت پرداخت شود.
نظري تصريح کرد: براي تعمير و بازسازي خط لوله نفت در سرخون با نامهنگاري به رئيس دفتر رئيس جمهور انجام و در مراحل بعد مقرر شد اقداماتي از سوي شرکت خطوط لوله نفت و مخابرات اصفهان در منطقه سرخون اقداماتي انجام شود.
معاون عمراني استاندار چهارمحال و بختياري عنوان کرد: کارگروهي متشکل از دستگاههاي مربوطه تشکيل و اسناد و مدارک لازم و استنادات قانوني آنها جمعآوري و مصوبات در کارگروه نحوه پرداخت خسارات در اواخر ارديبهشتماه ارائه شود، همچنين نماينده تامالاختيار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان ظرف 48 ساعت آينده به طور رسمي براي حضور در کارگروه تعيين نحوه پرداخت به معاونت عمراني استانداري چهارمحال و بختياري معرفي شود.
پرداخت خسارات نبايد به طول انجامد
سرپرست مديريت بحران استان نيز در همين جلسه اظهار داشت: طي جلسات متعددي که برگزار و خسارات ناشي از شکستگي و انفجار لوله انتقال نفت سرخون برآورد و به شرکت خط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان ابلاغ شد، آن شرکت در پاسخ اعلام کرد اين خسارات معقول نيست و بايد بررسي شود.
خسرو کياني، افزود: مقرر شد کارگروهي از اعضاي حاضر در آخرين جلسه که شوراي تامين بود تشکيل و خسارات هر دستگاه برآورد و با اولويت خسارات مردمي تا پايان فصل بهار پرداخت شود، ضمن اينکه ساير خسارات از جمله خسارات آب شرب، بخش کشاورري، محيط زيست، منابع طبيعي و ... نيز از سوي آن شرکت پرداخت شود.
مردم ميانکوه انتظار جواب واحد از دستگاههاي اجرايي در خصوص آلودگي نفتي دارند
محمود کياني، فرماندار شهرستان اردل، در ادامه اين نشست بيان داشت: خط لوله انتقال نفت مارون اصفهان از دهههاي گذشته تاکنون مردم منطقه ميانکوه استان چهارمحال و بختياري را دچار حوادث زيادي کرده است که طبق قانون شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اصفهان مسئول پرداخت اين خسارات است، چراکه براساس قانون هر شرکتي از منطقهاي بهرهبرداري داشته باشد بايد خسارات ناشي از آن را پرداخت کند.
کياني گفت: اما طي مکاتبات دستگاههاي اجرايي مختلف از قبيل محيط زيست، علوم پزشکي و .... در سالهاي گذشته و حادثه سال قبل که رسانهاي شد و مطبوعات بيگانه نيز به آن به صورت گستردهاي پرداختند، پاسخ اين شرکت حاکي از انکار اين موضوع است.
وي افزود: رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در سفر به استان از منطقه بازديد کردند اما خروجي زيادي نداشته و مردم ناراضي هستند، شرکت خطوط لوله و نفت اصفهان و ساير دستگاههاي اجرايي يک پيکره واحد هستند و مردم انتظار دارند يک پاسخ واحد بشنوند و خسارات وارده پرداخت شود.
فرماندار شهرستان اردل با تاکيد بر لزوم همکاري دستگاههاي مختلف درباره سرخون، گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اصفهان بايد مسئوليتهاي اجتماعي در بخش ميانکوه انجام و حداقل منافعي براي مردم اين منطقه داشته باشد.
458 ميليارد ريال خسارت آلودگي نفتي به بخش کشاورزي
عطاالله ابراهيمي، رئيس جهاد کشاورزي استان چهارمحال و بختياري در ادامه اين نشست عنوان داشت: 58 مزرعه پرورش ماهي با ظرفيت اسمي هزار و 243 تن در سال در اثر آلودگي نفتي ناشي از ترکيدگي و انفجار خط لوله نفت سرخون تعطيل شدند، 14 مزرعه نيز در مجتمع رفن با ظرفيت اسمي 298 تن سالانه در منطقه ميانکوه و حدود 2 هزار تن ماهي نيز در درياچه کارون٤ است که اگر آلودگي به آنها وارد شده باشد، بايد به اين مقدار خسارت اضافه شود.
وي با اشاره به خسارات بيشمار از قبيل دود نشسته بر جنگلها و .... يادآور شد: حدود 125 نفر در مجتمعهاي پرورش ماهي تعطيل شده به صورت مستقيم و غيرمستقيم مشغول به کار و حدود 55 ميليارد تومان گردش مالي مربوط به آنها بوده است.
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري با تاکيد بر اينکه شرکت خطوط لوله و مخابرات شرکت نفت اصفهان نبايد مردم را نسبت به پرداخت خسارات بياعتماد کند، تصريح کرد: اين شرکت اعلام کرده تا زماني که رأي قضايي صادر نشود پرداخت خسارت نميتوان انجام داد و در سال 95 که حادثه در سرخون اتفاق افتاد پرداخت خسارات دو سال به تعويق افتاد و در سال 97 پرداخت شد، اکنون نبايد مردمي که خسارتديدهاند را سرگردان مراجع قضايي و بياعتماد کنند.ـ
وي با اشاره به حدود10 ميليارد تومان خسارات مزارع ماهي است، خاطرنشان کرد: در اراضي که مقادير آلودگي بالاتر از حد مجاز باشد امکان کشت نيست چون اگر آلودگي خاک رخ دهد براي سالهاي متمادي ماندگار است و نميتوان در آن کشت کرد.
ابراهيمي ادامه داد: کلونيهاي زنبور عسل منطقه ميانکوه نيز دچار آسيب ناشي از آلودگي آب شدند و210 هکتار مزارع کشت گندم آبي، هزار هکتار سطح زيرکشت گندم ديم، 70 هکتار شبدر، برنج 200 هکتار، باغات200 هکتار، شيلات 58 مزرعه، ٤هزار کلوني زنبور عسل و 50 هزار قطعه طيور و 95 هزار رأس دام سبک و سنگين در منطقه ميانکوه دچار خسارت شدند، مجموعاً در بخش کشاورزي و زيرمجموعههاي آن به صورت مستقيم و غيرمستقيم 45 ميليارد و 800 ميليون تومان برآورد خسارت شده است.
خسارات کارشناسي در کمترين زمان پرداخت ميشود
سياوش اورنگي، مدير منطقه اصفهان شرکت لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان در ادامه اين نشست بيان داشت: برآورد خسارات و نحوه پرداخت آن بايد به صورت کارشناسي انجام و تعهد ميدهيم خسارات کارشناسي در کمترين زمان پرداخت شود.
وي تشريح کرد: کارشناسان استان چهارمحال و بختياري و شرکت لوله و مخابرات شرکت نفت منطقه اصفهان بايد کارگروهي تشکيل و خسارات را برآورد کنند.
اورنگي تصريح کرد: از سوي شرکت خطوط لوله و مخابرات شرکت نفت اصفهان، موافقت براي گرفتن مشاور در خصوص اجراي طرح تامين آب شرب منطقه ميانکوه از سوي آب منطقهاي چهارمحال و بختياري با هزينه شرکت لوله و مخابرات شرکت نفت منطقه اصفهان اعلام شده بود و تجهيزات به سرخون ارسال و در حال پيمانسپاري طرح هستيم.
به گزارش تسنيم، شهر سرخون مرکز بخش ميانکوه شهرستان اردل چهارمحال و بختياري است؛ خط انتقال نفت از استان خوزستان به پالايشگاههاي اصفهان و تهران طي دهههاي گذشته مردم اين منطقه را دچار حوادث متعدد کرده است. آخرين حادثه، انفجار اين لوله نفت در سال گذشته بود که موجب خسارات زيادي در بخشهاي مختلف کشاورزي، محيط زيست، آب شرب و .... شده است.
منبع:تسنيم
انتهاي پيام/7540/ي